Servisiranje auto klime


Klima uređaj u vozilima je zaseban sistem, koji zahteva redovno održavanje kao što je to slučaj i sa bilo kojim drugim delom na vozilu. Servise klime možemo podeliti na MALI i VELIKI.

Mali (redovan) servis auto klime

Podrazumeva zamenu gasa (freona), ulja i tonera (indikatora curenja gasa). Radi se radi jednom godišnje. Vozačima koji retko koriste klima uredjaj u vozilu isto tako se preporučuje mali servis jednom godišnje.

Veliki servis auto klime

Podrazumeva zamenu gasa, ulja, tonera i FILTERA-SUŠAČA. Veliki servis se preporučuje svake dve, eventualno tri godine. Filter-sušač je neophodno redovno menjati jer je on uzročnik velike većine kvarova na sistemu klime i čest uzročnik kvara kompresora klime.

Dezinfekcija auto klime

Dezinfekcija auto klime je proces uklanjanja algi, bakterija i neprijatnih mirisa iz Vašeg vozila. Ovaj proces obavezno treba obavljati jednom godišnje uz redovan servis auto klime ili češće ukoliko za tim ima potrebe.

Važno je znati da je sklop auto klime zbog vlage na isparivaču vrlo povoljno mesto za razvijanje različitih mikroorganizama od kojih neki mogu biti vrlo opasni po čovekovo zdravlje.

Neprijatan miris iz ventilacionih otvora u kabini vozila najčešći je simptom kod zapuštenog klima uređaja. Ukoliko u vozilu osetite miris vlage (oštar miris buđi) vašem vozilu je potreban upravo ovaj tretman.


Potreban Vam je servis auto klime?


Odaberite uslugu iz liste i primite ponude lokalnih auto servisa.